Όρια Διαμερισμάτων και γειτονιών Δήμου Αθήνας

June 11, 2014 by · Leave a Comment 

Όρια Διαμερισμάτων και γειτονιών Δήμου Αθήνας

Λεξικό Ελληνικών επωνύμων & ονομάτων

April 10, 2013 by · Leave a Comment 

Το (μη εξαντλητικό) λεξικό Ελληνικών επωνύμων & ονομάτων αποτελεί ένα εργαλείο χρήσιμο τόσο ως λεξικό εφαρμογών αλλά και ως λίστα δεδομένων για την ανάπτυξη και εξέλιξη αλγορίθμων. Δείτε εδώ ένα ενδιαφέρον σχετικό παράδειγμα.

Το λεξικό περιέχει συνολικά 3694015 ονόματα και επίθετα (onomata_epitheta.csv) απο τα οποία 328597 είναι επίθετα (surnames.txt) και  53663 ονόματα (names.txt). Κατεβάστε το ελεύθερα εδώ.

Ελεύθερη και Δωρεάν διάθεση Ορθοφωτοχαρτών Αττικής υψηλής ανάλυσης – Νέα δεδομένα Ιουνίου 2012

July 31, 2012 by · Leave a Comment 

Διατίθενται δωρεάν σε όλους, ορθοφωτοχάρτες της Αττικής. Η ολοκληρωμένη σειρά συνόλων δεδομένων πρόκειται να καλύπτει το τμήμα Στερεάς Ελλάδας και της Ν. Σαλαμίνας, όπως φαίνεται στα διαθέσιμα

διαγράμματα διανομής των ορθοφωτοχαρτών. Σήμερα είναι διαθέσιμες οι 952 (81%) από τις 1168 πινακίδες. Στην πρώτη φάση δημιουργήθηκαν 558 πινακίδες, οι οποίες ήταν διαθέσιμες από τον Απρίλιο του 2012, ενώ σε δεύτερη φάση παρήχθησαν 394 πινακίδες, οι οποίες είναι διαθέσιμες από τον Ιούνιο του 2012.

Στους επόμενους 3 μήνες ο ΟΚΧΕ στοχεύει στην ολοκλήρωση του έργου, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για όλους τους μηχανικούς ενώ θα έχει σημαντική συμβολή και στο έργο των Δήμων οι οποίοι θα μπορέσουν έτσι να μειώσουν σημαντικά το κόστος των τεχνικών τους έργων και μελετών. Με τους νέους ψηφιακούς ορθοφωτοχάρτες δημιουργείται ένα καινούργιο, σύγχρονο και αξιόπιστο υπόβαθρο το οποίο μπορεί από σήμερα κάθε μηχανικός ή ενδιαφερόμενος πολίτης να αποκτήσει δωρεάν και να επεξεργαστεί στον υπολογιστή του, για οποιαδήποτε χρήση, όπως οριοθετήσεις, ελέγχους ακρίβειας, ή ακόμα και εντοπισμούς αυθαίρετων κατασκευών.

 

πηγή : http://www.okxe.gr/el/nea-anakoinoseis/anakoinoseis/ana-2012/37-8-ana-2012

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου 2012

June 21, 2012 by · Leave a Comment 

Το πληρες set αρχειων με τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου 2012

Export_File_Layouts

Export_Files_Layout_Extra

Parties_2012b

local

 

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

April 20, 2012 by · Leave a Comment 

Απαραίτητα δεδομένα για κάθε εκλογική εφαρμογή: η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ σε καποδιστριακούς και καλλικρατικούς δήμους στο http://is.pasok.gr/antistoixisi_eklogikwn_perifereia.xls

ΑΡΙΘΜΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΑΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ & ΛΕΞΙΚΑ

January 8, 2012 by · Leave a Comment 

Περιγραφή: Πλήρης πίνακας με τα αριθμητικά στοιχεία των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων από τον Εκλογικό Κατάλογο του Υπουργείου Εσωτερικών. Περιέχει επίσης λεξικό Δήμων, Δημοτικών Ενοτήτων και Εκλογικών Διαμερισμάτων με τους κωδικούς τους.

Κάλυψη: Ολόκληρη η επικράτεια μέχρι το επίπεδο των εκλογικών διαμερισμάτων.

Τύπος αρχείου: .xls

Πλήθος Ψηφοφόρων ανά Εκλογικό Διαμέρισμα

Λεξικό Οδών – Οικισμών – Νέα Έκδοση

January 5, 2012 by · Leave a Comment 

Περιγραφή: Πλήρες λεξικό οδών και οικισμών ταξινομημένο ανά Διοικητική Περιφέρεια, Νομό, Δήμο και Ζώνη Τ.Κ. Το αρχείο περιέχει οδούς και οικισμούς και προέρχεται από το σύνολο των καταχωρημένων διευθύνσεων στο μητρώο Φίλων και Μελών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εμπλουτισμένο με εγγραφές από τον Εκλογικό Κατάλογο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι αλλαγές που έγιναν απο την προηγούμενη έκδοση είναι:

1.Καθαρίστηκε το αρχικό λεξικό από θέματα περιττών συμβόλων και προβλήματα κωδικοποίησης
2.Αφαιρέθηκαν από το αρχικό λεξικό περίπου 1000 διπλοεγγραφές
3.Προστέθηκαν περίπου 500 νέες εγγραφές (σε αυτές δεν είναι όλα τα πεδία συμπληρωμένα)
4.Προστέθηκαν σε περίπου 5000 δρόμους και οικισμούς συνώνυμα με διαφορετική ορθογραφία

Κάλυψη: Ολόκληρη η επικράτεια μέχρι το επίπεδο των οικισμών.

Τύπος αρχείου: .txt

Λεξικό Οδών Οικισμών-enriched

αποτελέσματα (σταυροδοσία) υποψηφίων ΠΑΣΟΚ – βουλευτικές 2009

January 5, 2012 by · Leave a Comment 

Στο αρχείο PASOK-full-stavroi μπορείτε να βρείτε τα αποτελέσματα (σταυροδοσία) υποψηφίων ΠΑΣΟΚ για τις βουλευτικές 2009

Τα αποτελεσματα είναι και στο web στο http://www.ekloges.ypes.gr/
(επιλέξτε «Αποτελεσματα προηγουμενων εκλογων» à «Εθνικες Εκλογες 2009»). Αφου επιλεξετε μια περιφερεια, υπαρχει η επιλογή «Σταυροι», οπου εμφανιζει τους σταυρους των υποψηφιων συγκεντρωτικα

Βάση Φορέων Δημόσιας Διοίκησης (2) 17/09/2009

October 17, 2009 by · Leave a Comment 

Περιγραφή : Το αρχείο περιλαμβάνει τους ΦΟΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ που υπάγονται στα Υπουργεία και τις Περιφέρειες της χώρας ως 30 Σεπτεμβρίου 2009. Περιλαμβάνει το διοικητικό καθεστώς τους και τον τρόπο ορισμού των στελεχών τους.

Πηγή: Βουλή των Ελλήνων, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Υπουργείο Εσωτερικών

Αρχείο .xls Φορείς Δημόσιας Διοίκησης (2)

ΒΑΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

October 13, 2009 by · 2 Comments 

Περιγραφή : Το αρχείο περιλαμβάνει τους ΦΟΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ που υπάγονται στα Υπουργεία και τις Περιφέρειες της χώρας ως 30 Σεπτεμβρίου 2009, με την ιεραρχία και την κωδικοποίηση που προκύπτει μέχρι τους φορείς.

Αρχείο .xls :Βάση Φορέων Δημοσίου.xls

Αρχείο .ods :Βάση Φορέων Δημοσίου.ods

Τα ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ που υπάγονται στα Υπουργεία και τις Περιφέρειες της χώρας (ΣΧΕΔΙΟ)

October 7, 2009 by · Leave a Comment 

Περιγραφή : Τα ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ που υπάγονται στα Υπουργεία και τις Περιφέρειες της χώρας (ΣΧΕΔΙΟ) , ως 30 Σεπτεμβρίου 2009

Τοποθεσία Αρχείων : Αρχείο xls , Αρχείο ods

Τα ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ που υπάγονται στα Υπουργεία και τις Περιφέρειες της χώρας (ΣΧΕΔΙΟ)

October 7, 2009 by · 1 Comment 

Περιγραφή : Τα ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ που υπάγονται στα Υπουργεία και τις Περιφέρειες της χώρας (ΣΧΕΔΙΟ) , ως 30 Σεπτεμβρίου 2009
Τοποθεσία Αρχείων : Αρχείo xls , Αρχεία ods

Λεξικό Οδών – Οικισμών

September 14, 2009 by · Leave a Comment 

Περιγραφή: Πλήρες λεξικό οδών και οικισμών ταξινομημένο ανά Διοικητική Περιφέρεια, Νομό, Δήμο και Ζώνη Τ.Κ. Το αρχείο περιέχει συνολικά 88.458 τμήματα οδών και οικισμούς και προέρχεται από το σύνολο των καταχωρημένων διευθύνσεων στο μητρώο Φίλων και Μελών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εμπλουτισμένο με εγγραφές από τον Εκλογικό Κατάλογο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Κάλυψη: Ολόκληρη η επικράτεια μέχρι το επίπεδο των οικισμών.
Τοποθεσία Αρχείων:

Αρχείο κειμένου .txt ,
Βάση Δεδομένων Access
Τύπος αρχείου: .txt, .mdb

Όρια Εκλογικών Διαμερισμάτων

September 13, 2009 by · Leave a Comment 

Περιγραφή: Τα όρια της εκλογικής διαίρεσης της χώρας, ανά Νομό, σε επίπεδο εκλογικού διαμερίσματος όπως αυτή προκύπτει από τις αποφάσεις ΥΠΕΣΔΑ – Νομαρχιών. Περιλαμβάνεται κωδικοποίηση κατά το Υπουργείο Εσωτερικών και αντιστοίχηση με την ταξινόμηση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας.
Πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών, ΕΣΥΕ
Κάλυψη: Ολόκληρη η επικράτεια μέχρι το επίπεδο των οικισμών.
Τοποθεσία Αρχείων: Αρχεία .ods , Αρχεία .xls
Τύπος αρχείου: .xls, .ods

Πληθυσμός και μέλη δημοτικών συμβουλίων

September 12, 2009 by · Leave a Comment 

Περιγραφή : Το αρχείο περιλαμβάνει τον πραγματικό απογεγραμμένο πληθυσμό της χώρας ανα δήμο, και το πλήθος των μελών που απαρτίζουν κάθε δημοτικό συμβούλιο. Υιοθετεί κωδικοποίηση του Υπουργείου Εσωτερικών για τους δήμους.
Αρχεία : Αρχείο .xls και Αρχείο .ods
Πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών, ΕΣΥΕ, ΟΤΑ
Κάλυψη: Όλοι οι Δήμοι της χώρας.
Τύπος Αρχείου : .xls , .ods

Οικονομικά στοιχεία Ο.Τ.Α. για το έτος 2004

September 11, 2009 by · Leave a Comment 

Περιγραφή :

Τοποθεσία Αρχείων : Αρχείο .xls και Αρχείο .ods

Τύπος Αρχείου : .xls, .ods

Παρουσίαση του Open Greek Geodata στο Συνέδριο Δημιουργών (developers) ΕΛΛΑΚ 2009

June 18, 2009 by · Leave a Comment 

Η συμμετοχή μας στο Συνέδριο Δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα στις 19 Ιουνίου αποτελεί μια πρώτη επαφή με developers και χρήστες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία καταγραφής, διαχείρησης και διάθεσης δημόσιων δεδομένων. Καλούμαστε αφενός να παρακάμψουμε τη δημόσια διοίκηση ως προς τη διάθεση των απαιτούμενων πληροφοριών και αφετέρου να σχεδιάσουμε εργαλεία και εφαρμογές που ο κάθε χρήστης, ακόμα και αν έχει πλήρη άγνοια περι Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών και Χωρικών Βάσεων Δεδομένων θα μπορεί να εκμεταλλευτεί.

Η υλοποίηση του έργου καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό με εργαλεία GIS και DB. Η αντίληψη αναγκών και κενών που μπορούν να καλυφθούν από αυτά τα δεδομένα δεν προϋποθέτει τεχνικές γνώσεις παρά συλλογικότητα και διάθεση για συνεργασία. Σκοπός του project δεν είναι να υποκαταστήσει υπάρχουσες τοπογραφικές υλοποιήσεις και να αναπαράγει ένα διανυσματικό υπόβαθρο, αλλά η δημιουργία μια ευέλικτης βάσης που θα απαντά ποικίλα ερωτήματα ανάλογα με τη φόρμα με την οποία θα συνδυάζεται.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του project στο Συνέδριο.

Ελεύθερη διάθεση γεωδεδομένων για τον Eλλαδικό χώρο

June 16, 2009 by · Leave a Comment 

Το έργο ασχολείται με την συλλογή, ψηφιοποίηση, κωδικοποίηση και ελεύθερη διάθεση (με την άδεια Creative Commons BY-SA), γεωγραφικών δεδομένων για τον ελλαδικό χώρο. Τα γεωδεδομένα καθώς και τα αντίστοιχα περιγραφικά δεδομένα που θα τα συνοδεύουν, αρχικά θα αφορούν στις βασικές οντότητες που συνθέτουν την τρέχουσα διοικητική διαίρεση της Ελλάδας: περιφέρειες, νομαρχίες, δήμους, κοινότητες, δημοτικά διαμερίσματα, οικισμούς και εκλογικά διαμερίσματα καθώς και λεξικό οδών με αντιστοίχιση με ταχυδρομικούς κώδικες. Επιπλέον, στο έργο θα ενταχθούν και γεωδεδομένα για το οδικό δίκτυο της χώρας, τόσο σε επίπεδο εθνικών και επαρχιακών οδών, όσο και σε επίπεδο αστικών οδικών δικτύων. Μελλοντικά, η υπό κατασκευή «ανοικτή σε όλους» γεωβάση πρόκειται να επεκταθεί προκειμένου να συμπεριλάβει και άλλες κατηγορίες γεωγραφικών οντοτήτων (οικοδομικά τετράγωνα, σημεία ενδιαφέροντος κ.λ.π.).